Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Cordyceps sinensis alkalmazása rák esetén
  2022-06-17 22:11:27, péntek
 
  Az tömlősgombák törzsébe tartozó Cordyceps sinensis a Hirsutella sinensis (amely a Cordyceps sinensis anamorf formája) által megfertőzőtt, Gyökérrágó lepkefélék családjából származó denevérlepkék lárváin nő. A Cordyceps sinensis ritka faj, amely csak Csinghaj tartományban a Tibeti-fennsíkon növekszik, és Kínában évezredek óta használják.

A Kínai Gyógyszerkönyv szerint a Cordyceps sinensis puha és édes ízű, behatol a tüdő és a vese meridiánjaiba, megállítja a vérzést és csökkenti a váladékot. Az 1980-as években Shen professzor először különített el egy Hirsutella sinens törzset, amely ivartalanul szaporodik, majd egészségügyi termékeket és gyógyszereket fejlesztett ki belőle. Ezeket a Cordyceps sinensis helyettesítőjeként elsősorban a tüdő- és vesebetegségek kezelésére használják. A termékek sok beteg számára előnyökkel jártak megfizethető áron. Az elmúlt években Kínában a növekvő rákos megbetegedések számával tápláló hatása miatt széles körben alkalmazzák. Ez a tanulmány a Cordyceps sinensis tumorellenes alkalmazásait tekinti át.

Felhasználása daganatok ellen
Beszámoltak arról, hogy a Cordyceps sinensis vagy a Hirsutella sinensis vízalapú kivonatai (az anyagtól függően 1,5-6 mg/ml) élő szervezeten kívül gátolhatják számos tumorsejt növekedését, beleértve a tüdő-, gyomor-, máj- és petefészekrák sejteket. A mechanizmus előzetes kutatáson ment keresztül, és kiderült, hogy a kivonat elsősorban a sejtciklus S fázisát blokkolja. A gyomorrák, az emlőrák, a Lewis tüdőrák és a gégerák növekedést és áttétet szintén gátolta élő szervezeten belül. A kivonatok gátolhatják a rákképződést az egerek gyomrának elülső hámszövetében. A Cordyceps sinensis erősebb daganatellenes hatást fejt ki, mint a mesterségesen erjesztett Hirsutella sinensis. Ezenkívül egy orvosi esettanulmány azt mutatta, hogy a Cordyceps sinensis jó közvetlen terápiás hatást gyakorol olyan betegekre, akik a rák előrehaladott stádiumában járnak. Egy tanulmány azonban kimutatta, hogy a Cordyceps sinensis fiatal hím egerekben elősegíti a májrák növekedését, bár a nőstény egerekre még mindig gátló hatást gyakorol, amely valószínűleg azzal áll összefüggésben, hogy az androgén hormonhoz hasonló hatásai vannak.

Kombinált kezelés kemoterápiával és sugárterápiával

Habár a sugárterápia és a kemoterápia számos előrehaladott daganatos beteg esetében pozitív terápiás hatással bír, addig gátló hatásuk a csontvelőre és az immunrendszerre, valamint egyéb toxikus mellékhatásaik nyugtalanítóak. A tanulmányban egyértelmű, hogy a Cordyceps sinensis és a Hirsutella sinensis csökkenti a kemoterápia és a sugárterápia mellékhatásait, és gyorsan enyhítheti a hányást, az émelygést, a rossz étvágyat, a hajhullást, az álmatlanságot, valamint a sugárkezelést és kemoterápiát követő egyéb tüneteket. Ez a javulás elsősorban a termékek immunrendszerre gyakorolt ​​hatásával függ össze. A cordyceps gyorsan helyreállíthatja a sérült immunfunkciókat és elősegítheti a csontvelő újjáépülését, jelentősen javíthatja a makrofágok mononukleáris fagocitarendszer funkcióját, valamint elősegítheti a vérlemezkék termelését és a vérsejtképzést. A cordyceps stimulálhatja a T és B sejtek, valamint a lép és a csecsemőmirigy sejtjeinek szaporodását is. A kezelt egerekben a lép fehér pulpájának térfogata és a lép mérete megnő, ezáltal növelve a szerv DNS tartalmát és elősegíti az antitestek képződését. Ezért a cordyceps fokozhatja az emberi test immunfunkcióját azáltal, hogy javítja az immunmolekulák általános szintjét és a kemoterápia mellékhatásaival szembeni ellenállást.

Cordyceps és immunellenőrzőpont-gátlók
Az elmúlt években az immunterápia új reményt hozott a daganatos betegek számára, de az immuntolerancia jelenleg a legnagyobb probléma, amely akadályozza az immunterápia klinikai alkalmazását. A kimerült T-sejtek termelése az immuntolerancia kulcsa, és az immunrendszer aktiválása hasznos a PD-1-gátlókkal történő kezelésben. A cordyceps és az immunellenőrzőpont-gátlók együttes alkalmazásáról nem számoltak be, de legújabb kutatások szerint a cordyceps és az immunterápia kombinálásából jelentős előnyök származhatnak. Ezek az előnyök magukban foglalják a T-sejtek behatolásának és aktiválódásának elősegítését a daganat mikrokörnyezetében, a hatás vagy a memória T-sejtek arányának növekedését és a kimerült T-sejtek termelésének gátlását. Így megállapítható, hogy a cordyceps erős daganatellenes hatással rendelkezhet, erre az enged következtetni, hogy a T-sejtek aktiválását követően erőteljes tumorölő funkciót mutatott.

Összefoglalva, a cordyceps legjelentősebb hatása a T-sejtek generációjának, az infiltrációnak és az aktivációnak a szisztematikus előmozdításában rejlik. Amennyiben immunellenőrzőpont-blokkolókkal együtt alkalmazzák, a kezelés klinikailag ígéretes és jelentősen befolyásolhatja az immunellenőrzőpontokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mellékhatásaival, helyreállíthatja, fagocitarendszer, sugárterápiával, immunrendszerre, immuntolerancia, aktiválódásának, befolyásolhatja, előmozdításában, immunfunkciókat, immunfunkcióját, infiltrációnak, vérsejtképzést, szisztematikus, kombinálásából, generációjának, gyógyszerkönyv, megbetegedések, megállapítható, összefüggésben, kemoterápiával, vesebetegségek, immunmolekulák, daganatellenes, csecsemőmirigy, nyugtalanítóak, mellékhatásaik, legjelentősebb, mellékhatásait, alkalmazásáról, felhasználása, meridiánjaiba, stimulálhatja, összefoglalva, előrehaladott, alkalmazásait, tömlősgombák törzsébe, vese meridiánjaiba, 1980-as években, elmúlt években, növekvő rákos, anyagtól függően, mechanizmus előzetes, kivonat elsősorban, gégerák növekedést, kivonatok gátolhatják, egerek gyomrának, mesterségesen erjesztett, orvosi esettanulmány, tanulmány azonban, májrák növekedését, nőstény egerekre, Kínai Gyógyszerkönyv,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Zilahy Lajos gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Hiányzik  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Fekete-erdő desszert  Png nő  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Mindig jusson idő nevetni  Erdőn  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Régi emberek, akikre máig büsz...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Erdőn  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png telefon  Idő  Elköszönt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Kaffka_Margit  Nem számIt  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Annuska bar...  Soha ne kedvezz...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete István - Akác  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png lepke  Paul David Tripp Április 21  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ... 
Bejegyzés Címkék
tömlősgombák törzsébe, vese meridiánjaiba, 1980-as években, elmúlt években, növekvő rákos, anyagtól függően, mechanizmus előzetes, kivonat elsősorban, gégerák növekedést, kivonatok gátolhatják, egerek gyomrának, mesterségesen erjesztett, orvosi esettanulmány, tanulmány azonban, májrák növekedését, nőstény egerekre, androgén hormonhoz, kemoterápia számos, tanulmányban egyértelmű, sugárterápia mellékhatásait, rossz étvágyat, javulás elsősorban, termékek immunrendszerre, cordyceps gyorsan, sérült immunfunkciókat, csontvelő újjáépülését, makrofágok mononukleáris, vérlemezkék termelését, cordyceps stimulálhatja, csecsemőmirigy sejtjeinek, kezelt egerekben, antitestek képződését, cordyceps fokozhatja, emberi test, immunmolekulák általános, kemoterápia mellékhatásaival, daganatos betegek, immuntolerancia jelenleg, legnagyobb probléma, immunterápia klinikai, kimerült T-sejtek, immuntolerancia kulcsa, immunrendszer aktiválása, immunterápia kombinálásából, előnyök magukban, hatás vagy, memória T-sejtek, cordyceps erős, enged következtetni, cordyceps legjelentősebb, szisztematikus előmozdításában, kezelés klinikailag, mellékhatásaival, helyreállíthatja, fagocitarendszer, sugárterápiával, immunrendszerre, immuntolerancia, aktiválódásának, befolyásolhatja, előmozdításában, immunfunkciókat, immunfunkcióját, infiltrációnak, vérsejtképzést, szisztematikus, kombinálásából, generációjának, gyógyszerkönyv, megbetegedések, megállapítható, összefüggésben, kemoterápiával, vesebetegségek, immunmolekulák, daganatellenes, csecsemőmirigy, nyugtalanítóak, mellékhatásaik, legjelentősebb, mellékhatásait, alkalmazásáról, felhasználása, meridiánjaiba, stimulálhatja, összefoglalva, előrehaladott, alkalmazásait, immunrendszer, következtetni, behatolásának, denevérlepkék, gyógyszereket, származhatnak, álmatlanságot, esettanulmány, petefészekrák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.